Omgeving Vleuten

fietsenVleuten is gelegen in het midden van Holland. De trein brengt u in 7 minuten in het hart van Utrecht. Met de auto bent u vanaf de A 2 en A 12  in 10 minuten op uw B&B adres.De omliggende dorpen zijn goed per bus te bereiken.

De omgeving is bijzonder geschikt voor het maken van wandelingen en fietstochten.

Vanuit Vleuten is een fietstocht langs de Vecht een unieke gebeurtenis.
Veel Amsterdamse kooplieden bezaten in de 17e en 18e een buitenplaats vaak kompleet met koepel en en een landschapstuin.
Enkele historische buitenplaatsen kunt u nog bezoeken, zoals: Over-Holland: Rijksstraatweg 14, Nieuwersluis.
Boom en Bosch: tegenwoordig het gemeentehuis van Breukelen Markt 13, Breukelen.
Goudenstein: Diependaalsedijk 19, Maarssen
Vechtenstein: Doctor Plesmanlaan Maarssen
Voor meer informatie kunt u terecht op:  www.bezoek-utrecht.nl
tel. 0900-128 873 248 of surf naar
www.holland.com of www.utrechttoerisme.nl
Een boottocht maken over de Vecht en Loosdrechtse Plassen is ook mogelijk.Heeft u zin in een zeiltochtje op de plassen, ook dat kan.
Kijk op: www.vvv-Loosdrecht.nl

 

haarzuilensIn een half uur loopt u vanuit uw B&B adres naar het 19e eeuwse Kasteel De Haar. Een bezoek aan dit, door architect P.J.H.Cuypers ontworpen kasteel, is zeer zeker de moeite waard. U kunt ook deelnemen aan een rondleiding, die circa 50 minuten duurt, onder leiding van een deskundige gids.
Voor kinderen jonger dan 5 jaar zijn er iedere zaterdag en zondag dat het kasteel geopend is, om 11.30 uur speciale kinderrondleidingen waarbij ook kinderen van boven de 5 jaar welkom zijn.
www.kasteeldehaar.nl
Op de schilderachtige Brink in Haarzuilens kunt u na afloop van de rondleiding genieten van een lekker kopje koffie of thee.

Heeft u zin in een dagje winkelen of bent u geïnteresseerd in musea?
Met de trein bent u in 7 minuten in het hartje van Utrecht.
U vindt er hofjes en steegjes, middeleeuwse kerken, monumentale gebouwen en vele musea, grachten en werven. Wist u dat de Domtoren de hoogste kerktoren van Nederland is? (112 mtr). Er zijn wandelingen verkrijgbaar langs de hofjes, werven, monumentale gebouwen en kerken.
Voor de kinderen is er in het Nationaal Museum van speelklok tot pierement en in het Nederlands Spoorwegmuseum een hoop te beleven. Het VVV en uw gastvrouw kunnen u hierover meer informeren.
www.utrecht-museumkwartier.nl

Uw B&B adres kan uitstekend dienst doen als overnachting voor cursisten van Rots & Water. in het Sportcentrum Ouderijn en is 15 minuten fietsen en 7 minuten met de auto van Huize Oostrum.

www.rotsenwater.nl
www.sportcentrumoudenrijn.nl